Για επείγοντα περιστατικά καλέστε : 6980 898988

Τί είναι η χειρουργική διατήρησης γονιμότητας;

Οι τεχνικές για τη διατήρηση της γονιμότητας εφαρμόζονται με επιτυχία σε:

  • Όγκους ωοθηκών οριακής κακοήθειας (Όγκοι Borderline)
  • Καρκίνο του ενδομητρίου
  • Ινομυώματα μήτρας

Η επέμβαση αντιμετώπισης όγκου οριακής κακοήθειας (Borderline) με διατήρησης γονιμότητας σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, γίνεται με άριστη πρόγνωση του σταδίου Ι και με μονόπλευρη εξαρτηματεκτομή ή με μερική ωοθηκεκτομή

Σε ασθενείς με νόσο σταδίου Ι, οι οποίες αντιμετωπίσθηκαν με επέμβαση διατήρησης γονιμότητας, διαπιστώθηκε ένα υψηλό ποσοστό υποτροπών σε όσες υποβλήθηκαν σε κυστεκτομή (58%), έναντι 23% αυτών που υποβλήθηκαν σε ωοθηκεκτομή. Βέβαια μόνο οι μισές από αυτές είχαν υποβληθεί σε πλήρη σταδιοποίηση. Στις περιπτώσεις με πλήρη σταδιοποίηση δεν βρέθηκε καμία στατιστικά σημαντική διαφορά στην επιβίωση του σταδίου Ι και για αυτό η διατήρηση της γονιμότητας είναι απόλυτα αποδεκτή σε επιβεβαιωμένη νόσο σταδίου Ι, αποδεικνύοντας την αναγκαιότητα της πλήρους σταδιοποίησης σε όλες τις περιπτώσεις.

Στις περιπτώσεις αρχόμενου καρκίνου ενδομητρίου μήτρας είναι εφικτή η διατήρηση της γονιμότητας με χρήση μέσα στο χειρουργείο της τεχνικής ανίχνευσης του λεμφαδένα φρουρού με τεχνολογία ICG.

Στα ινομυώματα, διενεργείται Ρομποτική ή Λαπαροσκοπική Ινομυωματεκτομή (ανεξάρτητα από τον αριθμό ή το μεγέθος των ινομυωμάτων), σε συνδυασμό με Υστεροσκόπηση η/και Σαλπιγγογραφία.

Share: